Over ons.

123Vertalen.nl oftewel Vertaalbureau JTS

Ons vertaalbureau levert al meer dan 25 jaar vertalingen aan zeer uiteenlopende bedrijven. Gestart in 1996 onder de naam De Jonge Text Services met gecombineerde activiteiten als tekstverwerking, transcriptie en uiteraard vertaalwerk hebben wij ons de laatste jaren volledig geprofileerd als vertaalbureau. Het vertaalbureau vormde al de basis van onze activiteiten en is meer en meer versterkt door toename van het aantal specialiteiten en de uiteenlopende hoeveelheid talen in ons dienstenpakket. In al die jaren hebben we een grote ervaring opgebouwd op het gebied van verschillende talencombinaties. Tegelijk zijn wij hierdoor ook thuis in uiteenlopende branches, specialismen en diensten.

Vertalingen

Wij verzorgen vertalingen voor allerhande vakgebieden. Vertalingen van een technische tekst zoals handleidingen of certificaten evenals voorschriften.

vertalen vertaalbureau

Daarnaast verzorgen wij ook veel medische vertalingen zoals attesten. Veel voorkomende vertalingen zijn commerciële teksten, bijvoorbeeld van teksten voor websites of offertes maar ook aanbestedingsdocumenten.

Ook voor juridische vertalingen zijn wij uw aanspreekpunt. Naar wens kunnen onze vertalingen ook als beëdigde vertaling geleverd worden.

Zoals gezegd leveren wij vertalingen voor veel soorten bedrijven. Ter illustratie; wij mogen dan ook onder andere de volgende bedrijven tot onze klantenkring rekenen: Volker Stevin;  Tramétex Lifttechniek;  Continent BV; Kromwijk Elektrotechniek; Stikvoort Vormgeving; DFW Europe; etc..

Native speakers

Wij werken met vertalers die vertalingen uitvoeren naar hun moedertaal (native speakers). Zij zijn uiteraard als beste bekend met het gevoel van hun moedertaal. Daardoor zal de tekst niet alleen worden vertaald, maar zal de kern van de tekst beter worden overgebracht. De boodschap in uw tekst komt dan ook over zoals oorspronkelijk is bedoeld voor uw relaties. 

Kwaliteitscontrole

De kwaliteit van een vertaling is bij ons het belangrijkst en staat dan ook hoog in het vaandel. Om de kwaliteit te kunnen garanderen werken wij als volgt: In de eerste plaats worden de vertaalde teksten gecontroleerd door een tweede vertaler. In de tweede plaats wordt gezorgd voor een registratie van de gebruikte termen. Waardoor een bepaalde term steeds op dezelfde wijze zal worden gebruikt binnen de vertaling. Ook voor nieuwe vertalingen kunnen dan dezelfde termen weer ingezet worden. Zo blijft het taalgebruik in al uw documenten gelijk.

Talencombinaties

Vertaalbureau JTS verzorgt alle combinaties van talen, zowel vanuit het Nederlands naar een Europese taal als omgekeerd. Daarnaast verzorgen wij ook de vertalingen onderling tussen de verschillende talen, bijvoorbeeld vanuit het Engels naar het Deens maar ook van het Duits naar het Frans of omgekeerd. Ten slotte geldt dit ook voor talen die buiten Europa gesproken worden zoals bijvoorbeeld het Chinees; Japans; Russisch of het Arabisch.

Tolkdiensten

Naast vertalingen verzorgen wij ook een tolkenservice. Deze tolkenservice wordt afhankelijk van de omstandigheden uitgevoerd met behulp van "fluisterapparatuur". Daarbij gebruiken de tolk en zijn gesprekspartners moderne middelen zoals bijvoorbeeld oortjes en een microfoon. Zo kan de tolk informatie doorgeven zonder de rest van het gezelschap te hoeven storen. In het bijzonder is dit nuttig tijdens een vergadering of bijeenkomst waar verschillende nationaliteiten aanwezig zijn.

Offerte

Bent u benieuwd naar bijvoorbeeld de kosten en wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan even contact op of vul het offerte-aanvraagformulier in. U kunt dan ook een tekst meesturen waardoor wij direct een scherpe aanbieding kunnen maken.
Voor onze aanbiedingen gaan wij altijd uit van het aantal woorden van de brontekst. Deze tekst ligt vast en stelt ons in staat om u van tevoren een gerichte offerte met een vaste prijs te kunnen uitbrengen. U heeft daarmee van te voren een helder beeld van de kosten van een vertaling en weet precies waar u aan toe bent.

Kortom, bij Vertaalbureau JTS kunt u terecht met al uw vertaalvragen. Wij verlenen u graag de beste service!