Russische tekst nodig? Vertaalbureau JTS verzorgt het.

Het Russisch is een mooie taal waarbij een kwalitatief goede vertaling door uw zakenpartner in Rusland zeer wordt gewaardeerd.
Heeft u een tekst nodig in het Russisch? Wilt u zaken doen in Rusland, of heeft u gewoon een vertaling nodig voor uw privé relatie?

Van gedetailleerde documenten, juridische stukken, verkoopcontracten of technische handleidingen onze vertalers verzorgen het graag voor u. 

De Russische taal wordt door 145 miljoen mensen gesproken in het grootste land ter wereld. Russisch heeft de 8ste plaats op de ranglijst van belangrijkste talen. De verwachting is dat de Russische taal steeds belangrijker gaat worden. 

Klein stukje geschiedenis over Rusland

vertaling russisch

Al sinds het jaar 1000 wordt er al handel gedreven tussen Nederland en het gebied dat we nu Rusland noemen. Lakens, kant, edelstenen, buskruit en geweren werden geruild voor bont, hennep, kaviaar en touwwerk. Er zijn dan ook veel Nederlandse leenwoorden in het Russisch terug te vinden. Denk maar aan woorden als abrikoos, alcohol, brandspuit, hospitaal tot koffie en korfbal. Ook zijn er veel scheepstermen in de Russische taal terechtgekomen. Dit mede door de invloed van Peter de Grote, die een grote zeemogendheid wilde opbouwen en hiervoor Nederlanders inhuurde.

Historisch gezien heeft Rusland een andere ontwikkeling doorgemaakt dan het vrije Europa. Doordat de orthodoxe kerk veel langer invloed had op de bevolking dan in Europa. Door deze invloed ontstond de profane (wereldse) cultuur pas 3 eeuwen later. Ook het communisme heeft een grote invloed gehad op de cultuur. Pas in 1990 vond een hervorming plaats. Onder leiding van Boris Jeltsin ging de Sovjet-Unie richting het westerse “kapitalisme”. Dit heeft invloed gehad op de manier van denken van het volk en die ontwikkeling is nog steeds gaande.

Het land heeft van oudsher altijd sterke leiders gehad die bepaalden wat goed was voor de bevolking. Dit druist in tegen het democratisch gevoel dat wij in het Westen hebben opgebouwd. Dit werkt dan ook vaak onbegrip in de hand.

Russisch in taal en geschrift.

Het Russisch is een compleet andere taal dan de Europese talen als Duits, Engels of het Frans. Het schrift is gebaseerd op het cyrillische alfabet. Er zijn 33 letters en de uitspraak van de letters is voor Westerlingen vaak niet te voorspellen. Sommige klanken komen zelfs niet voor in bijvoorbeeld het Nederlands. De letters kunnen wel omgezet worden naar Europese letters door transliteratie. Doordat er verschillende methoden zijn om dit te doen, ontstaan er verschillende schrijfwijzen. Dit kan uiteraard tot vreemde verwarringen leiden.

Door deze taalverschillen en de totaal verschillende manier van denken, is het heel belangrijk een goed Russisch vertaalbureau in te schakelen. Alleen zo kan er wederzijds begrip ontstaan en kan Rusland als een belangrijke handelspartner worden gezien. De export naar Rusland groeit immers elk jaar, dus dit is zeker interessant.

De taalcombinaties die wij voor het Russisch verzorgen zijn o.a.:

Nederlands - Russisch, Russisch - Nederlands, Duits - Russisch, Russisch - Duits, Engels - Russisch, Russisch - Engels.

Tip! Meer weten over Rusland of interesse in de geschiedenis van het land? Breng dan eens een bezoekje aan de website van het Russische bureau voor Toerisme.

Russische vertaling - 100% tevredenheidsgarantie.

 

Kwaliteit gewaarborgd door geregelde bijscholing van onze Russische vertalers!

Om ervoor te zorgen dat zeker u, maar ook wij als bureau 100% tevreden zijn over het resultaat volgens onze vertalers Russisch geregeld bijscholingen. Dit betreft niet zomaar een bijscholing in Nederland, de vertalers volgen deze bijscholing in Rusland zelf. Hiermee kunnen wij de kwaliteit waarborgen waarbij de vertalingen Russisch altijd door een beëdigde vertaler wordt gedaan. Dit ongeacht of de soort tekst dit noodzakelijk maakt.

Veel van onze relaties maken al gebruik van onze vertaaldiensten. Zij komen door de hoge kwaliteit gekoppeld aan een scherpe prijs (ook niet onbelangrijk vinden wij) al vele jaren bij ons terug voor nieuwe werkzaamheden.

Heeft u een vertaling nodig? Probeert u het anders ook eens?  Wij verzorgen graag een prijsopgaaf voor u.

 

 

vertaling russisch 5 sterren

Deel dit met bekenden op: